Dincolo de frontiere! – Andreas Nordli

Cine a adus Evanghelia in Romania? Parintii tai, bunicii si stra-bunicii au adus credinta evanghelica in aceasta parte a lumii, Dumnezeu i-a chemat. Dumnezeu te cheama si pe tine sa strabati alte frontiere cu Evanghelia.

In ultima suta de ani Romania a devenit una din tarile cu numarul cel mai mare de credinciosi evanghelici din Europa. Parintii, bunicii si stra-bunicii tai au avut curajul sa aduca evanghelia in Romania. A trebuit ca ei sa strabata multe frontiere pentru a vedea implinindu-se acest vis.

Multi au fost inchisi pentru credinta lor, altii chiar ucisi in timul comunismului. Noi, generatia tanara a Romaniei avem multe de invatat de la cei mai in varsta. Ei au avut curaj. Au traversat multe frontiere pentru a implini chemarea lui Dumnezeu pentru vietile lor.

Ati auzit de Richard Wurmbrand. El a fost inchis multi ani inainte sa ajunga in Norvegia si, in cele din urma in America. De ce? Pentru ca n-a putut sa-si tina gura. Avea in inima lui dorinta de a predica Evanghelia oamenilor care nu-l primisera pe Isus. El a strabatut multe frontiere, din punct de vedere cultural.
Dumnezeu a chemat si s-a folosit de aceasta generatie pentru evanghelizarea Romaniei.
Dumnezeu l-a chemat si apoi s-a folosit de Moise pentru a-i scoate pe israeliti din Egipt. Pentru a infaptui acea misiunea extrem de grea, el a traversat multe frontiere, implinindu-si scopul. Frontiere cum a fost faraonul, Marea Rosie, milioanele de evrei neascultatori si cartitori… el a reusit! A fost ascultator fata de planul pe care-l avea Dumnezeu pentru viata lui. Inainte de a deveni conducatorul poporului evreu, el a avut ocazia sa fie cel mai puternic om din lume, fiind cunoscut ca fiul fiicei faraonului (Evrei 11:24). El stia ca Dumnezeu are ceva mai bun pentru el, ceva care se referea la traversarea granitelor… El a ascultat chemarea lui Dumnezeu.
Dar aceasta generatie n-a ajuns in Tara Promisa. Moise a putut doar sa priveasca de departe la ea. Cine a ajuns in Canaan? Generatia urmatoare condusa de Iosua. Dumnezeu a avut un scop pentru Moise si generatia lui, dar El s-a folosit de urmatoare generatie pentru a-i aduce in tara in care curgea lapte si miere.
Asa cum Dumnezeu s-a folosit de generatiile de dinaintea noastra pentru a aduce evanghelia in Romania, El se va folosi si de generatia aceasta pentru a traversa granitele. Ce fel de granite cheama Dumnezeu tanara generatie post-comunista din Romania sa traverseze?
Cred ca numele acestor granite se numesc islam, hinduism, budism, India, Turcia, Asia Centrala…. in TPM le numim Misiuni de Frontiera! Dumnezeu ii cheama pe toti tinerii acestei natiuni la Misiune de Frontiera!
Am intalnit multi tineri romani care-mi spun ca au pe inima sa mearga in India, Corea, Bhutan, Turcia, Uzbekistan, Arabia Saudita, toate tarile in care se afla grupuri etnice neevanghelizate! El te cheama sa te implici in implinirea poruncii pe care ne-a dat-o Isus: Si-Mi veti fi martori in Ierusalim si in toata Iudea si Samaria si pana la marginile pamantului, Fapte 1:8.
Unii oameni spun ca mai intai trebuie sa fim martori in Ierusalim si Iudea inainte de a incepe sa luam Evanghelia in afara granitelor Romaniei. Daca cititi acest verset cu atentie, ce spune el, de fapt? Nu spune, mai intai in Ierusalim si apoi pana la marginile pamantului. Este in ambele in acelasi timp. Da, suntem chemati sa infiintam biserici in orice sat din Romania, pana la saturare. Si suntem, in acelasi timp, chemati sa infiintam biserici peste tot la marginile pamantului.
Esti chemat de Domnul secerisului sa mergi in toate lumea si sa faci ucenici. Ce vei face, ca urmare a acestei chemari? Generatia de astazi din Romania o poate implini. Acum 30 de ani nu era posibil. Astazi este. Haideti s-o implinim!

Andreas Nordli

Andreas Nordli din Norvegia slujeste in organizatia internationala Tineri Pentru Misiune. El este implicat in mobilizarea bisericii din Romania in implinirea Marii Trimiteri. TPM a trimis deja zece romani in misiune trans-culturala pe termen lung, la care se adauga aproximativ 150 de alti misionari pe termen scurt.

Copyright © Andreas Nordli – www.ywam.ro

2 thoughts on “Dincolo de frontiere! – Andreas Nordli

 1. Salut Andreas.

  Unul din cuvinetele pe care le voi rosti sunt AMIN .

  Intradevar este foarte mult potential in tineri din romania.

  Tpm motiveaza si ajuta in directia misiuni.

  Ami aduc aminte inainte sa fac DTS stateam cu tine pe veranda in casa din Agigea

  despre misiune interculturala. Sunt 6 ani deatunci . Viata mea a lut o directie diferita de

  atunci acuma lucrez in campu de misiune , momental in olanda cu o biserica evangelica

  de aproape 2 ani , si tot cand ma gandesc inapoi ami amintesc ce binecuvantare a fost s

  este TPM .

  Multumesc ptr acest mesaj .

  In Isus

  Ionut

 2. Tibbby says:

  Cred ca acum este momentul pentrua implanta in mintile tinerilor romani nevoia de a fi lumina in locul unde Dumnezeu te-a pus. Chiar daca nu te cunosc personal Andreas, imi dau seama de sinceritatea ta si de iubirea ta fata pentru Dumnezeu. M-ai contagiat si ai fost cel folosit de Dumnezeu pentru a confirma chemarea lui dumnezeu in viata mea.

Comments are closed.