Cand se va intoarce Isus?

Cand se va intoarce Isus? Stiti? Eu stiu. Stiu cu exactitate. Raspunsul meu se bazeaza pe ceea ce ne spune Scriptura. In cele ce urmeaza imi voi explica afirmatia.

Isus se intoarce. Biblia este clara in acest sens. Isus a spus ca nimeni nu stie ziua sau ora, numai Tatal. Cu toate acestea, putem sti cand se intoarce. Biblia ne spune ca trebuie sa se intample ceva inainte de acest eveniment. Mat. 24:14 spune ca atunci cand Evanghelia Imparatiei va fi vestita in toata lumea, ca marturie pentru neamuri, atunci va veni sfarsitul. Nu inainte si nu dupa. Numai atunci.

De fapt, putem sti cand se va intoarce El! Dupa ce noi, ca Biserica a Lui ne vom fi terminat lucrarea, atunci se va intoarce El. Si care este lucrarea noastra? Ei bine, Isus spune clar in Mat. 28:18-20. „Mergeti si faceti ucenici din toate neamurile, botezati-i si invatati-i sa pazeasca ce v-am poruncit.”
Imi amintesc ca in timpul scolii din Norvegia nu eram cel mai bun student din clasa. Nu pentru ca n-am putut, ci mai ales, pentru ca n-am avut niciodata timp sa invat. Aveam prea multe idei in cap. Cu toate acestea, imi amintesc un lucru din orele de gramatica norvegiana de timpul imperativ. Stiti ce este imperativul este o forma a verbului care exprima o porunca. Cand Isus vorbeste in Mat. 28:18-20, El foloseste imperativul. El ne porunceste sa mergem si sa predicam Evanghelia. Unde trebuie sa mergem? La aproapele nostru? Da, dar si pana la marginile pamantului (Fapte 1:8).
Stiti cine a fost primul european in America? Cei mai multi cred ca a fost Columb. Daca esti printre cei care cred asa, imi pare rau sa te dezamagesc. Cu 500 de ani inainte de Columb, cativa vikingi din Norvegia au descoperit Vineland, cum i-au spus ei atunci. Cu toate acestea, cu 500 de ani inaintea vikingilor, cativa calugari din Irlanda au traversat marele ocean in barci, facute din piei si lemn.
Calugarii n-au avut prea multi bani. Ei nu aveau asigurari, nici busola, nu stiau in ce directie merg. Il aveau doar pe Isus in inimi si dorinta de a merge acolo unde i-a chemat. Mi-l imaginez pe Brendan, liderul lor stand pe coasta Irlandei si privind spre vest. „S-ar putea sa fie oameni acolo, s-a gandit el. Oameni care n-au auzit de Isus nicicand. Cine le va spune, daca nu merg eu? Oameni care vor fi pierduti fara Isus.” Si apoi au plecat. In barci deschise, ghidati de Duhul.
Cred ca Dumnezeu cheama azi romanii sa se implice in Marea Trimitere. Cand Isus ne-a dat Marea Trimitere, El i-a inclus si pe romani acolo. El nu se gandeste numai la cei bogati din vest. El se gandeste si la Romania.
Astazi sunt peste 2 miliarde care nu au auzit niciodata evanghelia. Doua miliarde de oameni fara speranta in vesnicie. Isus ne-a dat mie si tie responsabilitatea sa le spunem. Problema este ce vom face cu aceasta chemare. Vom asculta acest imperativ? Sau vom face altceva?
Deseori aud romani spunand ca sunt prea saraci pentru a merge si a da. Nu este adevarat. Sunt peste 500.000 de evanghelici astazi in Romania. Daca fiecare din ei ar da 2 USD pe an, am avea 1 milion USD. Cu acesti bani, am putea trimite cateva sute de misionari.
Birmania (azi Myanmar) este una din cele mai sarace tari din lume. De aici au fost trimisi peste 1000 de misionari in alte tari. Toti sunt sustinuti din interior! Stiti cum fac asta? Datorita faptului ca sunt saraci mananca orez. Numai atat! Dimineata, la pranz si seara. Inainte de fiecare masa, persoana care pregateste orezul ia o mana si-l pune deoparte. In fiecare duminica, fiecare familie aduce orezul la biserica. Acest orez este vandut pe piata si cu banii ei sustin 1000 de misionari!
Odata Isus a hranit 5000 de barbati (in afara de femei si copii) cu cinci paini si doi pesti. Cum a facut? El i-a cerut Tatalui sa binecuvanteze ceea ce avea. Si apoi ucenicii au inceput sa imparta. Daca faceti ca Isus si va ridicati ochii spre Domnul cerandu-I sa binecuvanteze ceea ce aveti, o va face. Si, cu acesti bani, puteti trimite misionari. Sau, puteti merge chiar dumneavoastra….
Misiunea este cea mai mare campanie de salvare. Oameni care sunt pe calea eternitatii fara Dumnezeu trebuie salvati. Dumnezeu doreste ca si romanii sa fie implicati in acest proces. Si, tineti minte, cand toti au auzit…. atunci va veni sfarsitul.
Andreas Nordli

Andreas Nordli din Norvegia slujeste in organizatia internationala Tineri Pentru Misiune. El este implicat in mobilizarea bisericii din Romania in implinirea Marii Trimiteri. TPM a trimis deja zece romani in misiune trans-culturala pe termen lung, la care se adauga aproximativ 150 de alti misionari pe termen scurt.

3 thoughts on “Cand se va intoarce Isus?

  1. vali balasa says:

    Domnul sa va binecuvinteze .F bun comment.Haideti sa grabim venirea Domnului

  2. Alex says:

    Este cazul sa grabim venirea Domnului,,,oamenii au nevoie sa iubeasca,,au nevoie sa fie liberi dezlegati de pacate ,,,au nevoie de salvare si noi ii puteam ajuta sa gaseasca calea mantuirii.Domnul Sa va Binecuvanteze

  3. Tibbby says:

    Andreas, vreau sa te felicit pentru acest mesaj pentru ca a fost o binecuvantare pentru mine. Aveam nevoie sa aud ceva asa de zguduitor si direct ca mesajul tau. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru claritatea ta si in special petru pasiunea pe care o ai in inima ta pentru cei pierduti. Eu sunt in Argentina de 2 ani si jumatate studiind Biblia intr-un Institut Biblic Cuvantul Vietii. Dorinta pe care o am in inima mea este sa ma intorc in Romania pentru a pregati persoane care sa iasa din Romania spre alte tari in care Evanghelia nu este predicata. In tot acest timp rugaciunea mea este ca Domnul sa trezeasca Romania si sa o foloseasca spre gloria Lui, acolo unde este nevoie. Multumesc foarte mult pt timpul luat pentru a scrie mesajul. Multe binecuvantari. Ier.29;11

Comments are closed.