Inapoi in India – Paul – India

Pregatirea pentru cursul de ucenicie – Dupa cateva luni petrecute in Romania, Dumnezeu a facut posibil sa ajung din nou in India.

Imediat dupa ce am ajuns in Patna, la inceputul lunii martie, am inceput pregatirea pentru cursul de ucenicie impreuna cu Laveen, Esther si Habil. Dupa cateva saptamani ni s-au alaturat Cecila si Solange.

Am stabilit sa incepem cursul in luna iunie. In felul acesta dupa ce noi vom termina sesiunea teoretica si vom pleca in perioada de practica, Along va putea sa inceapa cursul de Introducere in Medicina Primara planificat pentru inceputul lunii septembrie.

Anul trecut ne-am limitat in privinta numarului de studenti din cauza numarului mic de camere pe care le-am avut la dispozitie, dar recent am gasit un apartament disponibil pentru inchiriat, foarte aproape de facilitatile pe care deja le avem. Acest lucru ne permite sa avem mai multi studenti, dar si posibilitatea ca intreaga echipa sa locuiasca in aceeasi zona, ceea ce va imbunatati mult conditiile in care se desfasoara cursurile.

Ne sta inainte o perioada incarcata in care ne rugam ca Dumnezeu sa ne intareasca si sa ne dea intelepciune. Nu cu mult timp in urma Esther a trebuit sa mearga pentru cateva zile sa-i vada pe parintii ei pentru ca tatal ei este bolnav, iar doctorii au spus ca trebuie sa fie operat la un picior. Momentan este mai bine si se pare ca nu va trebui operat. Credem ca Dumnezeu va lucra si ne va intari atat pe noi cat si familiile noastre si pe cei care sunt implicati impreuna cu noi in cursul de ucenicie.

Saptamana de rugaciune – Intre 5 si 11 aprilie a avut loc in Bihar o saptamana de rugaciune in care lucratorii crestini din diferite organizatii si biserici s-au unit cu scopul de a se ruga pentru statul Bihar. Dupa multe ore de lucru din partea mai multor frati, pe cinci aprilie a avut loc intalnirea initiala in care 150 de persoane ne-am intalnit in Patna pentru o zi de inchinare si rugaciune.

Fratele Chandan a avut un mesaj despre importanta unitatii in rugaciune, pentru a-L vedea pe Dumnezeu lucrand cu putere in Bihar. Dupa mai multe indemnuri, incurajari si momente de rugaciune, s-au format echipele care au plecat in cele 51 de zone Omega din Bihar pentru a se ruga, a posti si pentru a-i provoca pe slujitorii si crestinii locali sa se uneasca in efortul de a se ruga pentru statul Bihar. Dupa ce echipele acestea au ajuns in locatiile stabilite, s-au alaturat si alti crestini, astfel ca numarul persoanelor implicate a ajuns la aproximativ cinci sute de persoane.

Dupa cinci zile pe care echipele le-au petrecut in locurile stabilite a avut loc o intalnire finala in Patna. Mai multe persoane au avut ocazia de a impartasi experientele pe care le-au avut.

Una din echipe, formata din trei persoane a mers in Katihar, localitate plina de temple hinduse. In cele cateva zile petrecute acolo, echipa a mers sa se roage dimineata la patru. Spre surprinderea lor au realizat ca multi oameni vin in locul acesta pe jos din intreg statul, chiar din alte parti alte Indiei cu scopul de a ajunge la templul lui Shiva. Shiva (distrugatorul) impreuna cu Brahma (creatorul) si Vishnu (cel care sustine universal) formeaza triada zeilor hindusi. Oamenii vin in acest loc de la mari distante, pe jos conform traditiei transmise din generatiile trecute ca sa se inchine la templul lui Shiva. Echipa a petrecut cele cateva zile in rugaciune si post pentru ca Dumnezeu sa-i aduca pe oamenii acestia la cunostinta adevarului.

Sase saptamani in Alhaurin de la Torre – In ultimii ani am realizat tot mai mult nevoia de sprijin si dezvoltare in lucrarea pentru care Dumnezeu m-a chemat,  asa ca am decis sa merg la un curs de sase saptamani conceput pentru cei care slujesc  in cadrul TPM.

Cursul pe care l-am inceput la mijlocul lunii trecute m-a ajutat sa inteleg mai bine lucrarea pe care Dumnezeu o face in viata mea si de asemenea ma ajuta sa lucrez cu oamenii din diferite culturi.

In momentele libere e o mare bucurie sa ma bucur de linistea unui sat micut.

Va multumesc pentru sustinerea spirituala si financiara in efortul de a duce Evanghelia pana la marginile pamantului.

Din India,
Paul

One thought on “Inapoi in India – Paul – India

  1. Relu says:

    As vrea sa particip si eu la o misiune as vrea sa plec in misiune undeva sa ajut si eu la lucrearea Domnului mi-ar placea foarte mult sa plec in misiune va rog sa imi ziceti si mie cum as putea sa fac sa particip la o misiune eu fac parte dintr-o biserica baptista de vreo 300 de membri va rog sa ma contactati si pe mine pe mail cum as putea sa fac sa particip la o misiune alaturi de alti misionari.

Comments are closed.