Cecerea lui ELISEI – Paul – India

In a doua carte a Imparatilor, capitolul 2 este redata inaltarea lui Ilie la cer. Ilie a trait intr-o vreme de decadere a poporului Israel. Dar in ciuda faptului ca cei mai multi din poporul Israel se departasera de Dumnezeu, Ilie este un om credincios chemarii pe care a primit-o. El este o marturie a puterii si suveranitatii lui Dumnezeu pana la sfarsitul vietii lui.

Ceea ce ce vreau sa observam este atitudinea si dorinta pe care Elisei, slujitorul lui Ilie o are. Elisei a petrecut mult timp impreuna cu Ilie si a vazut puterea lui Dumnezeu manifestandu-se cu putere. Acum, in momentul cand trebuia sa se desparta de Ilie, acesta il intreaba:” Cere ce vrei sa-ti fac, inainte ca sa fiu rapit de la tine?”

Elisei este pus in fata unei alegeri si putea sa ceara lucruri materiale, sau o viata usoara dar cere o masura dubla din duhul lui Ilie. Cerinta lui Elisei ne ajuta sa vedem ca dorintele lui erau indreptate spre Dumnezeu. El urmeaza exemplul lui Ilie, stapanul sau. Din nefericire nu acelasi lucru se intampla cu Ghehazi, slujitorul lui Elisei care pentru cateva daruri de la Naaman, capetenia ostirii imparatului Siriei, se compromite si isi sfarseste viata plin de lepra.

Elisei a dorit o masura dubla din duhul lui Ilie si i-a fost data. Ghehazi si-a dorit haine si argint, obtinute prin inselatorie si le-a avut impreuna cu lepra asupra lui si asupra urmasilor lui pentru totdeauna.

In vremea de astazi lucrurile nu s-au schimbat. Dumnezeu ne-a dat fiecaruia un mare dar care este viata. Fiecare dintre noi suntem pusi in fata unor alegeri. Avem posibilitatea sa facem ceea ce vrem cu darul acesta dar Biblia ne ajuta sa intelegem lucrurile care au valoare.

David spunea: ” Domnul sa iti fie desfatarea si El iti va da tot e iti doreste inima.” – Ps. 37:4. Domnul ne vrea inima ca sa o umple cu daruri bune, daruri care il glorifica pe El si care ne fac o marturie a puterii Lui inaintea oamenilor. Cerinta lui Dumnezeu este sa ne dorim si sa ii cerem binecuvantarile ceresti.

Haideti sa ne cercetam si sa ii cerem lui Dumnezeu sa ne ajute sa vedem valoarea lucrurilor spirituale si sa il rugam sa ni le dea.

Urmatoarea perioada – La sfarsitul lunii voi fi cu ajutorul Domnului din nou in India. Impreuna cu mine va veni si Ovidiu, un baiat din Suceava care doreste sa il slujeasca pe Domnul in India. De asemenea, Cecilia se va reintoarce impreuna cu noi.

La inceputul lunii septembrie o echipa de studenti din Romania va veni in Patna unde vor fi timp de doua saptamani. Vrem ca impreuna sa ne implicam in lucrarea cu copiii de la Scoala de alfabetizare Alpha. Vom avea de asemenea intalniri cu tinerii la una din bisericile locale si tabere medicale in satele din Bihar.

Apoi la mijlocul lunii septembrie, impreuna cu echipa Scolii de Ucenicie voi merge pentru o luna si jumatate la un curs de pregatire pentru ucenicizarea tinerilor.

Ma bucur pentru ca suntem impreuna in aceasta lupta de a duce gloria lui Dumnezeu pana la marginile pamantului.

Paul