Salutari din India – Cecilia – India

A trecut o luna de cand am ajuns in India si pot spune ca a fost o perioada destul de grea. Cand spun aceasta ma refer la problemele care au inceput sa apara atat din punctul de vedere al sanatatii personale cat si la scoala.

Pe data de 13 septembrie a inceput Scoala Internationala de Ucenicizare (DTS) la care au venit 12 studenti dintre care 4 sunt din Orissa. Am sa va dau numele fiecarui student in asa fel incat sa va rugati pentru fiecare dintre ei ca sa creasca in cunoasterea Domnului, sa invete sa asculte vocea Domnului si sa cunoasca darurile si chemarea pe care Domnul o are pentru ei.

Sunt 7 fete si 5 baieti: Seema, Cangean, Ruth, Rachel, Kiran, Yeshoda, Miriam, Ashirbad, Washa, Brown, Ashish. S-au scurs 4 saptamani din scoala si pot spune ca in tot acest timp Domnul a lucrat in mod minunat in vietile studentilor. Domnul ne-a binecuvantat cu studenti minunati!

In a doua saptamana intre studenti au inceput sa apara neintelegeri si chiar certuri. O studenta a vrut sa renunte dar dupa ce a stat de vorba cu liderul scolii, a decis sa ramana pana la sfarsit. Nici nu a inceput bine saptamana ca a trebuit sa plec de la scoala din cauza febrei si a durerilor de stomac.

Dupa doua zile am facut dizenterie. Dar multumesc Domnului ca nu a fost necesar sa merg la doctor! Am cumparat medicamentele specifice bolii si cu rugaciuni inaltate la tronul harului lui Dumnezeu, m-am facut bine. La scoala aproape in fiecare zi unul dintre studenti sau din personal este bolnav. Am avut cateva zile bune fara sa am nimic, dar m-a luat din nou raceala. Avem nevoie de rugaciunile dumneavoastra!

In aceasta luna in India a avut loc festivalul inchinat zeului Durga si timp de cateva zile, orasul a fost plin de oameni, de nu mai puteai circula prin anumite zone. In acest timp s-a simtit o presiune spirituala puternica. Acest festival are loc in fiecare an in luna septembrie sau octombrie si tine 5 zile.

Se desfasoara tot felul de ritualuri in timpul acestui festival. In ultima zi idolul Durga este pus in rau sau in mare. Toata lumea este imbracata frumos, discuta cu prietenii, familia, se mananca ceva usor si se danseaza la bataile tobei. Rugati-va ca acesti oameni sa raspunda mesajului Evangheliei si sa se intoarca de la intuneric la lumina si de sub puterea Satanei la Dumnezeu.

La inceputul lunii octombrie a avut loc o conferinta speciala pentru tinerii din statul Bihar unde au participat 300 de tineri. In aceste zile Domnul ne-a binecuvantat din plin. Tema acestei conferinte a fost „Fata in fata cu Dumnezeu”. Tinerii au fost provocati sa duca mesajul Evangheliei in familiile lor, prietenilor si pana la marginile pamantului.

Multumesc mult pentru sprijinul dumneavoastra in rugaciune, dar si financiar. Domnul sa va rasplateasca asa cum stie El.

Cecilia

One thought on “Salutari din India – Cecilia – India

  1. barbu cosmin says:

    pace fratilor
    doresc mult sa merg in misiune cu voi
    ce trebuie sa fac sa pot lua legatura cu cineva care este plecat in india.
    va rog in numele Domnului isus sa-mi raspundeti.

Comments are closed.